2009. november 30., hétfő

Mikulás akció a Kulcslyukban

A Kulcslyuk könyvesboltba már megérkezett a Mikulás. Ajándékozza gyermekének a mese varázslatát és az olvasás örömét!

Szeptember elején nyílt meg a Sáros utca 13. szám alatt a Mesterkurzus és a Kulcs Egyesület közös könyvesboltja, a Kulcslyuk, mely néhány hét leforgása alatt ismert és kedvelt hellyé vált Marosvásárhelyen. A hangulatos kis üzletben magyar nyelvű, pszichológiával, életmóddal, pedagógiával, spiritualitással kapcsolatos könyvek között lehet böngészni, s nemrégiben nívós gyermekkönyvekkel is kibővült a választék.

A Mikulás-nap közeledtével különösen érdemes betérni a boltba, hiszen december 2-án, 3-án és 4-én minden gyermekkönyvet jelentős kedvezménnyel lehet megvásárolni. A Kulcslyukat létrehozó pszichológusok és pedagógusok ezzel is bátorítani szeretnék a szülőket, hogy már korai életkorban szerettessék meg gyermekeikkel a meséket, a könyveket, az olvasást, mert ez – amellett, hogy rengeteg élményt és örömet jelent – nélkülözhetetlen a későbbi tanulmányi sikerekhez és beváláshoz is.

Felmérések szerint az a gyerek, aki mindennap hall mesét az iskolába lépése idején, 1,5 évvel előzheti meg anyanyelvi szinten azt a kortársát, aki nem rendszeres mesehallgató. Az anyanyelv fejlettsége pedig a gondolkodás fejlettségének előfeltétele. A marosvásárhelyi Mesterkurzus legutóbbi előadójának, Dr. Vekerdy Tamásnak véleménye szerint az tud jól olvasni, aki spontán képes belső képeket létrehozni, ez a képesség pedig a mesehallgatással kezd kialakulni. Belső kép nélkül az olvasás unalmas, érdektelen, éppen ezért nem lesz jó olvasó az, aki nem hallgatott elég mesét.

Bizonyos életkorban az olvasás terápiaként is jelen lehet a gyermek életében. Olvasással bepillantást nyerhet számára ismeretlen világokba, ami feldolgozási lehetőséget kínál neki, belső képkészítés útján segít a problémák feloldásában. Éppen ezért, ha csak mód van rá, minden nevezetes alkalommal legyen az ajándékok között könyv is, javasolja a neves magyar pszichológus.

A Kulcslyuk könyvesbolt erre most kiváló lehetőséget kínál, hiszen három napon keresztül még a megszokottnál is kedvezőbb árakon lehet vásárolni a mesekönyvekből, amelyek minőségére garanciát jelent, hogy csak olyan kötetek kerülhettek be a kínálatba, melyeket a szakemberek is jó szívvel ajánlanak a gyermekeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése